Ma Vida

Joan Antoni
Alapont i Pérez


Poeta, escritor...

 

Joan Antoni Alapont i Pérez

 Data de Naiximent Valéncia (Barri de Russafa), 1940
 

Pàgina d'Inici

 

Tornar Arrere

 

Biografies per sigles

 

Biografies pel nom

 
 

Grup LLVS

 

Usuaris en llínea

 
 
 
 
   

Naix en el barri de Russafa l'1 de novembre de 1940

Poeta autòcton, s'inicia en la poesia festiva, escrivint el seu primer llibret infantil de falla en l'any 1982, obtenint el segon premi.

Dos anys després conseguix el primer guardó i en 1986, el primer de novells.

En la secció general ha obtingut, entre els més de 200 llibrets que ha escrit, numerosos premis extraordinaris, ademés d'atres, entre ells, el 'Bernat i Baldoví', màxim guardó que s'otorga entre els autors de llibrets de Valéncia.

L'any 1995 és guardonat en l'Englantina d'Or en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, organisats per Lo Rat Penat.

Com coautor té publicats, alguns llibres de poemes, entre ells, els Recitals de Primavera, que organisa la AELLVA i té pendent de publicació un poemari.

Escrigué el llibret conmemoratiu del 150 aniversari de la falla Bolseria.

En el camp de la prosa, s'inicia escrivint relats curts i contes d'ambient valencià publicats en la AELLVA.

També és autor de dos apropòsits entrenats en èxit en Carcaixent i Valéncia, aixina com també és coautor en l'obra colectiva, Clams de Vida, en el relat, 'La dama de l'escollera'.

A més ha escrit en diverses publicacions, com la revista de lliteratura en llengua valenciana; Cresol.

Pertany a l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, de la que és tesorer, i forma part de la Junta de Govern de Lo Rat Penat, des d'a on organisa el concurs de Miracles de Sant Vicent Ferrer, el Recital Poètic a la Mare de Deu dels Dolors, Patrona dels poetes valencians, aixina com el floral concurs de les Creus de Maig.

Junt al poeta Pere Delmonte, inicià els cursos d'introducció a la poesia valenciana, que des de fa sèt anys es celebren en Lo Rat Penat en bon aprofitament i dels quals ya comença a eixir una nova generació de poetes valencians.

En 2007 guanya el premi Elvira Carles otorgat al millor poema dedicat a Sant Vicent Ferrer en Llengua Valencina.


 
 
 
 

 
  Amunt