Ma Vida

Maria
Llorente i Falcó


Primera Regina dels Jocs Florals...

 

Maria Llorente i Falcó

 Data de Naiximent Valéncia. S. XIX
Data de la mort ¿?, s. XX
 

Pàgina d'Inici

 

Tornar Arrere

 

Biografies per sigles

 

Biografies pel nom

 
 

Grup LLVS

 

Usuaris en llínea

 
 
 
 
   

Constantí Llombart fundà en 1879 els Primers Jocs Florals de Lo Rat Penat, sent el president dels mateixos en Feliu Pizcueta, els quals tingueren com Regina a Maria Llorente i Falcó, filla del primer director del diari, Las Provincias.

Dins del Certamen Flor Natural, la mateixa Flor Natural se li otorga a en Teodor Llorente i Olivares, la qual, ell mateix, oferí a la seua filla, senyoreta Maria Llorente i Falcó. Este primer Certamen de Flor Natural, tingué com Mantenedor, a en Feliu Pizcueta.

En 1909 s'organisa en l'Exposició Regional, un solemne homenage d'Amor i Admiració cap al "Patriarca de les Lletres Valencianes" Constantí Llombart, (seudònim de Carmelo Navarro Llombart) i el 14 de novembre se l'impon la corona de llorer, repujada d'argent, pel senyor alcalde de la ciutat. El 'títul' de "Patriarca de les Lletres Valencianes", s'ho digué en primer lloc, el seu fill, Teodor.

La seua germana Josefina Llorente i Falcó i dos de les netes de Teodor Llorente, també foren Regines dels Jocs Florals, pero a soles una tingué el privilegi de ser la primera Regina dels Jocs Florals, i eixe privilegi, que és el que li ha fet passar a l'història, a soles ho tingué, Maria Llorente i Falcó.


 
 
 
 

 
  Amunt