Ma Vida

Regino
Mas i Marí


Artiste Faller...

 

Regino Mas i Mari

 Data de Naiximent Carrer de l'Ermita, Benifayó (Valéncia), 7 setembre 1899
Data de la mort Valéncia, 31 maig 1968
 

Pàgina d'Inici

 

Tornar Arrere

 

Biografies per sigles

 

Biografies pel nom

 
 

Grup LLVS

 

Usuaris en llínea

 
 
 
 
   

Artiste inoblidable d'impressionant obra.

Fill d'En Regino Mas i Na Maria Marí

Començà sa vida professional com pintor i aprenent d'escenografia, pero ya de molt jove sentí el desig de construir falles.

En 1918 plantà la seua primera falla, un any després de pintar els ninots de l'artiste Enric Guillot, per al qual treballava.

Construí més de 70 falles i conseguí més de 30 primers premis i uns atres 20 de diferents órdens.


     
Falla Municipal 1942
Falla municipal de 1942
Artiste Faller:
Regino Mas i Marí
Falla Municipal 1943
Falla Municipal de 1943
Artistes Fallers:
Regino Mas i Carles Cortina
Falla Municipal 1946
Falla Municipal de 1946
Artistes fallers:
Regino Mas i Carles Cortina
     

La seua llista de premis és interminable, i inclòs fon el primer que construí falles de grans dimensions en les quals no faltava la sàtira. Volia que l'història del seus cadafals estiguera ben contada donant molta teatralitat i humor a les escenes, a la vegada que el remat era normalment molt elegant.

Es evident el bon fer de Regino Mas al comprovar que hi ha cinc ninots indultats seus en el Museu Faller, corresponents als anys 1941, 1942, 1944, 1947 i 1958.


       
Ninot Indultat 1942 - Regino Mas i  Marí
Ninot indultat 1942

COMISIÓ:
Barques - Pasqual i Genís
Ninot Indultat 1944 - Regino Mas i Marí
Ninot Indultat 1944

COMISIÓ:
Plaça del Mercat
Ninot Indultat 1947 - Regino Mas i Marí

Ninot Indultat 1947

COMISIÓ:
Plaça del Mercat
Ninot Indultat 1958 - Regino Mas i Marí
Ninot Indultat 1958

COMISIÓ:
Convent Jerusalem
       

Fon president de l'Associació d'Artistes Fallers abans de la guerra civil, i posteriorment a la disputa, fundador del Gremi d'Artistes Fallers en 1943 i mestre major del mateix durant 22 anys.

També promogué la construcció de la Ciutat de l'Artiste Faller en el barri valencià de Benicalap, en vivendes i tallers per a millorar les condicions de treball dels artistes que construïxen les falles.

Per si fora poc, també propongué en 1934, que cada any haguera un ninot indultat, és dir, un ninot que no és cremara, per a formar un museu en les millores figures de l'història, és el Museu Faller.

Des d'aquella primera proposta de Regino Mas fins als nostres dies, l'exposició del "Ninot" conta en una image pròpia i grans adeptes entre tots els amants del món de les falles.

Als seus ninots els convertix en els protagonistes mijan una estudiada escenografia que els arropa convertint-los en actors inanimats. Els seus ninots és sustenten sobre maniquís fets exprofés de cartó per a cada situació i els vist i humanisa, confonent-se en l'espectador que és convertix en còmpliç de l'escena.

Realisà durant molts anys, carrosses per a la Batalla de Flors de Valéncia, per als Carnestoltes d'Estoril de Portugal, per al dia d'Amèrica en Oviedo i per a la Fira de Santander.
També realisà treballs fora de l'àmbit faller, puix Samuel Bronson li encarregà la confecció dels decorats per a les películes, ·La Caiguda de l'imperi Romà", i " Cinquanta dies en Pequín".

Cap atre artiste faller ha tingut tanta rellevància en les festes josefines com ell.


 
 
 
 

 
  Amunt