Ma Vida

Manuel
Sigüenza Alonso


Pintor...

 

Sigüenza Alonso

 Data de Naiximent Valéncia, 23 agost 1870
Data de la mort 1964
 

Pàgina d'Inici

 

Tornar Arrere

 

Biografies per sigles

 

Biografies pel nom

 
 

Grup LLVS

 

Usuaris en llínea

 
 
 
 
 

En 1881 Ingressa en l'Acadèmia de Sant Carles.

És discípul d'escultura d'En Josep Aixa i discípul de pintura d'En Ignaci Pinazo.

1902 És premiat en una medalla en la Tercera Exposició Internacional de Belles Arts de Madrit.

1909 Medalla d'Or en l'Exposició Regional Valenciana.

1910 Medalla d'Or en l'Exposició Nacional Espanyola.

Al fundar-se l'Associació de Pintors i Escultors en Madrit, és nomenat Delegat en Valéncia, i en la VI Exposició Internacional de Barcelona en 1918, també és nomenat delegat de la mateixa.

1919 És nomenat President del Círcul de Belles Arts, aixina com de la Comissió organisadora del monument al Pintor Agrasot i del que li dedicà el Círcul de Belles Arts al Pintor Pinazo. També pertanygué a la Comissió Organisadora del monument al Dr. Moliner.

Fon Soci d'Honor del Círcul de Belles Arts i Vocal de la Junta del Patronat del Museu Provincial de Belles Arts i de la Comissió de Monuments Històrics i Artístics de Valéncia.

Professor de dibuix del Colege de Sortmuts, Casa de Beneficència i Misericòrdia, de les Escoles d'Artesans, del Grup Escolar Cervantes, del Colege de Loreto, del Colege de les Esclaves, de la desapareguda Casa Social dels Manobres La Constructora Valenciana, de la qual fon Soci de Mèrit.

1914 Fon suplent del Professor de Dibuix de l'Institut General Tècnic.

Li foren concedits Vots de Gràcia, de l'Excelentíssima Diputació, Ajuntament, Delegats Regis d'Ensenyaça, Escola d'Artesans i Belles Arts i Oficis, per l'actuació en els Tribunals, concursos, oposicions i exposicions d'art.

Fon Acadèmic Secretari de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

Director de Número del Centre de Cultura Valenciana, Colegial Pràctic del Colege d'Art Major de la Seda i Conseller de la Caixa d'Aforros i Mont de Pietat de Valéncia.

Fon membre Honorífic del Comité Cultural Argentí en Buenos Aires, corresponent també de l'Institut Acadèmia de Coimbra (Portogal), i de l'Internacional Acadèmia Científica Lliterària de Bolonya i unes atres entitats.

Mor en possessió de l'Encomanda d'Alfons X el Sabi.

Entre les seues obres podem destacar el seu autorretrato i Llàgrimes.

 

Autorretrato
Autorretrato


Llàgrimes
Llàgrimes


 
 
 
 

 
  Amunt