Ma Vida

Vicent Barrera Simó

Torero...

 

Vicent Barrera Simó

 Data de Naiximent Valéncia, 29 juliol 1968
 

Pàgina d'Inici

 

Tornar Arrere

 

Biografies per sigles

 

Biografies pel nom

 
 

Grup LLVS

 

Usuaris en llínea

 
 
 
 
   
Cursa estudis superiors i es llicència en Dret en l'Universitat de Valéncia.

Net de Vicent Barrera Cambra, definix el seu primer sentiment al voltant del toreig com, “Era una força desconeguda que em guanyà la mà des de que chafí la plaça.” Comença a acodir a l'Escola de Tauromàquia, pero l'horari en els seus estudis en la Facultat de Dret és incompatible, i deu de formar-se com torero per uns atres caixers, contactant en els germans Carrión i Paco Honrubia.

En les temporades de 1989 i 1990 en dos fires del mes de setembre en Munera (Albacete) es vist de curt per primera volta.

El 15 de juliol de 1991 es presenta en Torrent, població propenca a Valéncia, en un festival homenage al picador Manos Duras, i dies més tart en Morella i Alginet, a on conegué a Antoni de la Torre, qui des d'eixe moment fon el seu mosso d'espases.

El 15 d'agost de 1992 debuta vestit de llums per primera vegada en la població murciana de Blanca, vestint de rosa i or i alternant en el valencià Xavier Rodríguez, torejant-se tercencs d'El Alamo.

En este debut sense picadors, es clavà l'arpó d'una banderilla en la planta del peu dret, encara aixina matà al seu segon bou, al qual tallà dels orelles i el rabo.

El 16 de setembre de 1993 debuta en picadors en Sant Pau dels Monts (Toledo), vestint de grana i or, a on compartí cartell en el rejoneador Lluís Correa i el noviller Adolf de los Reyes, a on tallà dos orelles al primer, sent les reses de Francesc Cruz Jiménez.

Vestit de blanc i or el 20 de març de 1993 debuta en Valéncia, junt a Manolo Carrión i Rivera Ordoñez, torejant-se tercencs de Jandilla, darrere d'esta novillada, en la que eixí per la Porta Gran, el seu apoderament estigué a càrrec dels Lozano.

La seua primera cornada fon en Aranjuez.

En la temporada de 1994 actuà per última vegada com a noviller en Valéncia. Fon en tercencs de Núñez Cuvillo. El 2 de maig de 1994, es presenta en la Maestranza de Sevilla junt en Rivera Ordóñez i Xavier Conde. Vestia de gris perla i or i talla tres orelles als tercencs de Torrealta, eixint a muscles pel gloriós llindar de la Porta del Príncip.

Prengué l'Alternativa en Valéncia el 25 de juliol de 1994 en la Fira de Sant Jaume, vestit de coral i or, el capot portava l'image de la Verge dels Desamparats. Tingué por Padrí a Curro Romero i per Testic a Miquel Báez “Litri”. Per a l'ocasió estoquejà el bou nomenat “Ratoncito” en un pes de 472 quilos, pertanyent a la ganaderia portuguesa de Moura. Curro li dedicà estes paraules:

-"Vicent, per amí és una gran satisfacció donar-te l'alternativa per ser torero del meu gust. Aprofita eixe don que Deu t'ha donat. Sòrt.”

El brindis d'eixe el seu primer bou, seria per a la seua Valéncia, per a la seua afició que li ajudà a convertir-se en lo que en eixe moment era. Torero.

En 1995 rep el trofeu “Vicente Zabala”.

La seua Confirmació fon el 22 de maig de 1996, sent el seu Padrí Josep Maria Manzanares i el seu Testic de nou fon Miquel Báez “Litri”, torejant reses de la ganaderia de Doménec Hernàndez.

En 1996, en Lima (Perú), se li fa entrega del codiciat “ Escapulario del Señor de los Milagros”.

En 1998, se li otorgà el guardó de la "Virgen de Chiquinquirá" en Maracaibo (Veneçuela).


 
 
 
 

 
  Amunt